Uitslag Stelling van de dag: Deelscooters eerder een probleem dan een oplossing

'Ik zie volstrekt gezonde studenten, die eerst altijd fietsten, nu op een scooter zitten.''

Deelscooters zijn eerder een probleem dan een oplossing. Dat vindt een overgrote meerderheid van de deelnemers van de Stelling van de dag van vandaag.

De deelscooters zijn te vinden in Groningen en dat gaat gepaard met wat problemen. Zo is er kritiek op de wijze van parkeren. De aanbieders stellen dat de scooters een deel van het autoprobleem oplossen.

We vroegen de lezer of zij vinden dat de deelscooters een probleem verhelpen. De overgrote meerderheid, 87 procent van de stemmers, vindt van niet.

Veel van hen vinden dat de gebruikers beter de fiets kunnen pakken. Zeker in een relatief kleine stad als Groningen waar de afstanden niet al te groot zijn.

Bovendien zijn het vooral studenten die de scooters gebruiken. Het is de vraag of zij een auto laten staan als ze op de scooter stappen. Een van deelnemers: „Gezonde jongeren kunnen (om gezond te blijven) beter gaan fietsen." Anderen zeggen te zien dat de bestuurders van de deelscooters gevaarlijke capriolen uithalen.

De manier waarop de scooters geparkeerd worden is anderen een doorn in het oog. „Overal wildparkeren op de stoep zodat mindervaliden hier nauwelijks of niet langs kunnen", zegt een van de deelnemers.

'Het is ook nooit goed'

Iemand die wel blij is met de scooters zegt dat het ook 'nooit goed' is. „Leven in een stad betekent dat je last hebt van elkaar zo af en toe, dat is onvermijdelijk. De deelscooters zorgen ervoor dat mensen sneller hun auto laten staan voor een ritje in de stad en dragen zodoende bij aan een beter klimaat in Groningen. Zo lang ze niet complete doorgangen blokkeren zijn ze derhalve een aanwinst."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
menu