Uitslag Stelling van de dag: Driekwart vindt dat het afgelopen moet zijn met koffie uit kartonnen bekertjes. 'Ik denk dat veel mensen dit willen als ze beseffen dat er plastic in die bekers zit'

'Milieu zou voor gemak moeten gaan' Shutterstock

75 procent is het eens met de Stelling van de dag: Koffie uit kartonnen wegwerpbekers zou op het werk verboden moeten worden. „Gewoon even je eigen porseleinen beker onder de kraan houden en deze is weer klaar voor eigen gebruik. Doe ik al jaren!”

„Een verbod gaat erg ver”, vindt iemand. „Maar indien mogelijk zouden inderdaad de vaste medewerkers in veel gevallen op de oude vertrouwde mok kunnen overgaan.”

Iemand anders zegt: „Vroeger had ook iedereen een eigen kop, waar je zelf voor moest zorgen. Niets mis mee.”

Milieu zou voor gemak moeten gaan

„Iedereen de eigen mok”, zegt iemand. „En een afwasschema maken. Alles voor eenmalig gebruik waar een goede vervanger voor is, dient niet meer gemaakt te mogen worden. Het is en blijft onvoorstelbaar hoeveel wij op een dag weggooien. Milieu zou voor gemak moeten gaan.”

„Ik denk dat veel mensen dit willen als ze beseffen dat er plastic in die bekers zit”, zegt iemand. Maar een enkeling heeft ook zijn eigen reden om die bekers niet te gebruiken: „Koffie uit karton smaakt vies.”

Hygiënischer

De oneens stemmers (25 procent) vinden kartonnen bekers „in veel gevallen wel handig” en „hygiënischer”.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu