Uitslag Stelling van de dag: Fysiek winkelen nog steeds populair. 'Hoe saai zouden plaatsen eruit zien zonder (kringloop)winkels'

Foto: ANP

73 procent is het oneens met de Stelling van de dag: Fysiek winkelen hoeft van mij niet zo. „Met al dat online gedoe is er straks geen winkel meer open; geen bakker, geen slager, geen groenteboer. Wat een ramp zou dat zijn."

„Het is toch fijner bepaalde producten, bv kleding, te zien ,voelen, passen”, zegt iemand. „En om er even uit te zijn. Het is niet gezond om altijd thuis te zijn en in je eigen wereldje te blijven zitten.” Dit zegt een ander met enig cynisme: ,,Mensen die het ene na het andere pakketje door een internetgigant aan huis laten bezorgen hebben misschien minder op met het milieu en het klein-winkelbedrijf. Het leven zit vol keuzes."

Andere oneens-stemmers benoemen ook het sociale aspect van een winkelavond. Even in contact zijn met dorps- of stadsgenoten. En met de winkeliers natuurlijk. ,,Het gaat verder dan alleen winkelen er zit een heel sociaal aspect achter."

Voor enkele stemmers is online shoppen simpelweg niet zo fijn als naar een winkel gaan (waar je advies krijgt en de spullen kan zien/vasthouden/passen): ,,Ik ben helemaal klaar met de invasie van allerlei flitskoeriers, bestelauto's en bestelbussen die ik elke dag van vroeg tot laat op de wegen zie. Uit nood had ik buitensportkleding gekocht via internet, vanwege het niet kunnen passen 3x een bestelling gedaan, 2 retour gestuurd, wat een drama."

‘Ik koop al jaren alles online’

Om over de milieubelasting van bestellingen nog maar te zwijgen. Voor de eens-stemmers is online shoppen simpelweg veel gemakkelijker. ,,Ik koop al jaren alles online :D", is een van de reacties.

Anderen reageren met dat we niet te hard van stapel moeten lopen, omdat corona en de nieuwe omikronvariant op de loer liggen. ,,Beperkt open prima zolang er verder nog zoveel gesloten is. Samen moeten we het doen. Niet zeuren, gewoon luisteren naar de specialisten."

Nieuws

menu