Uitslag Stelling van de dag: Grote meerderheid vindt dat politici zich vaker onder de mensen moeten begeven om te horen wat er leeft. 'Maar aanhoren is niet voldoende'

PVV-leider Geert Wilders in gesprek met een plaatselijke ondernemer in Ter Apel. Foto: ROBIN VAN LONKHUIJSEN

91 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Politici zouden zich vaker onder de mensen moeten begeven om te horen wat er leeft. „Ze zijn nu eenmaal volksvertegenwoordiger.”

Natuurlijk moeten politici vaker de straat op en de wijken in, vindt 9 van de 10 deelnemers aan de Stelling van de dag. „De politiek is absoluut niet bekend met wat er in de samenleving aan de hand is en hoe mensen tegen de politiek aankijken. Politici zijn meestal alleen bezig zichzelf te profileren, vaak ten koste van de burger. Waarom zijn er zoveel problemen in Ter Apel, hoe komt het met mensen die bevingsschade hebben? Ga zo maar door!”

„Ze leven in een aquarium”, zegt iemand anders. „Ze hebben geen idee wat er speelt in het land.”

Iemand anders zegt: „We dichten in het algemeen politici veel te veel kwaliteiten toe. Dat doen ze overigens zelf ook. Politici weten zeker niet alles, al denken sommigen dat dat wel het geval is. Het empathisch vermogen komt niet genoeg tot uiting (als dat al aanwezig is). Ook overzien zij de consequenties van de besluiten niet naar behoren.”

Aanhoren is niet voldoende

Sommigen vinden meer politici op straat niet voldoende. „Aanhoren is niet voldoende”, zegt iemand. „Er moet wel iets gedaan worden met wat ze horen van de mensen. De overlast van de veiligelanders bijvoorbeeld, daar moet eens iets geregeld worden met de herkomstlanden. Het schijnt al heel lang niet te lukken om deze landen hun onderdanen terug te laten nemen. Waar ligt dat aan?”

Iemand die het oneens is met de stelling licht toe: „Heeft geen enkele waarde, campagnevoeren doen ze al eens in de vier jaar. En een dag na de verkiezingen zijn ze alle beloftes weer vergeten.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu