Uitslag Stelling van de dag: Grote meerderheid vindt dat we ons niet kandidaat moeten stellen voor de Olympische Spelen in 2036. 'Kost net iets te veel geld'

De hockeyvrouwen tijdens de huldiging op het TeamNL Olympic Festival. ANP RAMON VAN FLYMEN

81 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: Nederland moet zich kandidaat stellen voor de Olympische Spelen van 2036.

De meeste stemmers zien een Olympische Spelen in Nederland niet zitten vanwege het kostenplaatje dat eraan hangt. „Kost veel te veel geld”, zeggen veel mensen. „Nederland heeft zo’n geldverslindend prestigeproject niet nodig”, zegt iemand anders. „Steek dat geld maar in woningbouw.”

„Wat een waanzinnig, grotesk en geldverslindend evenement zijn de Olympische Spelen geworden”, zegt iemand. „De organisatie en opbouw alleen al kosten miljarden. Bijna alle Olympische locaties van de laatste jaren staan leeg en raken in verval. Andere grote sportevenementen worden tenminste bijna altijd in bestaande stadions of op andere bestaande locaties gedaan.”

De eens-stemmers lijkt het juist ‘heerlijk’ om een Olympische Spelen in eigen land te hebben: „Goed voor het volk, ondernemers en de sport.” En waarom ook niet, zegt iemand anders: „Dat moeten wij prima kunnen als een van de rijkste landen ter wereld!”

Nieuws

Meest gelezen

menu