Uitslag Stelling van de dag: Grote meerderheid vindt het zinloos om met familie of vrienden te ruziën over corona. 'Probeer juist nu vrede te houden'

Ruzie over corona: zinloos vindt de meerderheid. Foto: Shutterstock

89 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Met familie en vrienden ruziën over corona is zinloos. „Ander onderwerp!”

Meningsverschillen met mensen in je naaste omgeving over corona zijn heel normaal geworden, blijkt uit onderzoek van EenVandaag . Eén op de zes heeft discussies met vrienden of familie, bij één op de zeven gaat het zelfs om dikke ruzie. Zinloos, vindt een overgrote meerderheid van de deelnemers aan de Stelling van de dag.

„Ja, dat is kansloos,” zegt iemand. „Dat draait gegarandeerd uit op oorlog. Je moet iedereen gewoon respecteren over hun mening maar wel achter je eigen mening blijven staan, zonder je daarover te hoeven uiten. Dan hou je de meeste vrede bij familie en vrienden.”

„Ik maak het al mee zolang corona er is,” zegt iemand anders. „Het valt niet mee om met een antivaxxer onder een dak te wonen. Argumenten als ‘alle gevaccineerde mensen overlijden na 2 jaar’, daar valt niet tegen te praten.”

Op de tong bijten

Oppassen geblazen dus, en een beetje op te tong bijten maar, vindt iemand. „Het leidt anders tot definitieve verwijdering, zeker binnen families zo is onze ervaring.”

„Probeer juist nu vrede te houden”, zegt iemand anders. „Met geruzie los je niets op. Luister naar elkaars mening, of neem de woorden corona en vaccinatie niet meer in de mond. Ander onderwerp!”

Nieuws

Meest gelezen

menu