Uitslag Stelling van de dag: Kleine meerderheid verwacht niet dat 2022 een beter jaar wordt. 'Eerst zien dan geloven'

Wordt 2022 een beter jaar? Pessimisme overheerst. Foto: Shutterstock

57 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: 2022 wordt een beter jaar. „Niet met deze nieuwe regering en diezelfde Pinokkio aan het hoofd.”

Pessimisme overheerst in de reacties op de Stelling van de dag. Wordt 2022 een beter jaar? „Eerst zien dan geloven”, zegt iemand zuinigjes. „Met deze nieuwe regering en diezelfde Pinokkio aan het hoofd, kan het alleen maar slechter gaan”, zegt iemand anders.

Meer mensen geven de politiek de reden voor hun somberte: „Niet met deze MP, die als het moeilijk wordt geheugenverlies heeft, en ook nog eens zijn beloftes niet nakomt.”

„2022 zal het jaar zijn waarin het nieuwe kabinet zijn hand overspeelt door op te veel dossier haar radicale zin door te drammen”, voorspelt iemand. „Ze raken de burger volledig kwijt.”

‘Pandemie duurt 5 jaar’

Ook corona wordt veelvuldig genoemd als reden om geen al te hoge verwachtingen te koesteren van 2022. „Een pandemie duurt 5 jaar”, zegt iemand. „Dus tenminste tot 2023/24 zitten we vast aan de maatregelen waar velen nu al lak aan lijken te hebben.”

„Corona is een blijvertje”, zegt ook iemand anders. „En de overheid blijft maatregelen nemen die vooral onze menselijke behoeften torpederen. We zullen ermee moeten leren leven en accepteren dat een percentage mensen erg ziek zal worden en de zorg daarop moeten inrichten.”

De 43 procent die ‘eens’ stemde houdt het over het algemeen kort en reageert nuchter: „Alles komt goud”, zegt iemand. „Minder kan niet”, zegt iemand anders.

Nieuws

Meest gelezen

menu