Uitslag Stelling van de dag: Krappe meerderheid maakt zich geen zorgen over plaatselijke hoosbuien. 'De natuur doet wat de natuur wil'

Tot over de enkels in het water na hoosbui in Siddeburen. Foto ProNews

54 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: Ik maak mij zorgen over die enorme hoosbuien die geregeld hele straten blank zetten. „Dit is van alle tijden!”

Een deel van oneens-stemmers berust erin: „Nee, ik maak me er niet druk om”, zegt iemand. „De natuur doet wat de natuur wil. Daar heeft de mens geen invloed op.”

Anderen geven de schuld aan slecht onderhoud: „Jarenlang is er niet uit- of omgekeken naar de rioleringen. Als alles goed was onderhouden en naar de eisen waren gelegd, dan hadden we deze ondergelopen straten niet zo.”

En dan zijn er ook mensen die het allemaal maar een beetje overtrokken vinden: „Hier in Assen hebben we er, ondanks regelmatige Code Rood-waarschuwingen, nog bijna niets van gemerkt dit jaar.”

Alle reden voor bezorgdheid

De eens-stemmers (46 procent) zijn wel bezorgd, en vinden dat daar ook alle reden toe is: „Ik maakte me al lang zorgen”, zegt iemand.

„Klimaatverandering lijkt te versnellen”, zegt iemand anders. „Al vijftig jaar geleden luidde de Club van Rome de noodklok met het rapport ‘Grenzen aan de Groei’. De afgelopen tijd hebben we alleen niet gebruikt voor verandering, integendeel.”

Concluderend zegt iemand: „We zullen moeten leren leven met extreme weersomstandigheden.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu