Uitslag Stelling van de dag: Krappe meerderheid zou het geen probleem vinden om weer een mondkapje te moeten dragen. 'Als dat helpt om Covid-19 weer in te dammen'

Krappe meerderheid zou het geen probleem vinden om weer een mondkapje te moeten dragen. Foto: Shutterstock

55 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Ik vind het prima om weer een mondkapje te dragen in de strijd tegen corona. „In Duitsland is het nog de gewoonste zaak van de wereld.”

Nu het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames in Nederland toeneemt, zou de overheid moeten overwegen om mondkapjes weer verplicht te maken in binnenruimten, vinden meerdere specialisten. Een krappe meerderheid kan zich daar wel in vinden. „Ik draag het mondkapje nog steeds als ik in een drukke winkel of omgeving ben”, zegt iemand bijvoorbeeld. „Ik voel me veel veiliger als ik een mondkapje draag, en het is een kleine moeite.”

Iemand wijst erop hoe het er bij onze Oosterburen aan toe gaat: „Net in Duitsland geweest. Daar is het nog de gewoonste zaak van de wereld. Geen enkel probleem.”

Kleine moeite

De eens-stemmers zien het vooral als een kleine moeite: „Ik wil aan alles meewerken als dat maar enigszins werkt om Covid-19 in te dammen.”

De oneens-stemmers (45 procent) menen dat mondkapjes geen bescherming bieden en dus niks helpen. „Het helpt niks en is ongezond”, zegt iemand. „Laat iedereen zich maar vaccineren”, zegt iemand anders. „Dan de hoeven de gevaccineerde niet te boeten voor de wappies.”

Niet iedereen gelooft overigens dat het überhaupt zin zou hebben om de mondkapjesmaatregel weer in te voeren. „Het lijkt mij moeilijk om in Nederland iets dat afgeschaft is weer terug in te voeren. Te veel mensen gooien de kont tegen de krib.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu