Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt carnaval geen mooi feest. 'Dom drinken in een raar pakje en een SOA oplopen kan je in Groningen elke donderdag'

Coen uit Groningen viert carnaval. Shutterstock

68 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: Carnaval is een mooi feest. „Als nuchtere Groninger vind ik er niets aan.”

Er is heus een aardig aantal plaatsen in het Noorden waar carnaval flink gevierd wordt, maar over het algemeen lijkt men hier geen grote fan van het volksfestijn. Corona heeft daarbij ook niet geholpen, blijkt uit de reacties op de stelling van de dag.

„Sowieso heb ik er helemaal niks mee”, zegt iemand. „Maar nu, met corona, ik snap er niets van. Dit is de goden verzoeken, echt onbegrijpelijk.”

„Carnaval staat voor mij synoniem voor zuipen, beesten, vreemd gaan en sinds twee jaar ook de uitbraak van corona”, zegt iemand anders. „Dus: feest? Echt niet.”

‘Dom drinken’

„Als nuchtere Groninger vind ik er niets aan”, zegt een nuchtere Groninger. „Dom drinken in een raar pakje en een SOA oplopen kan je in Groningen elke donderdag. Kunnen we niet doen alsof jezelf volgooien ‘cultuur’ is?”

Er zijn ook mensen die de situatie in Oekraïne erbij betrekken: „Het is een naïef, dom feest en nu er in Oekraïne oorlog is, is het asociaal om feest te gaan vieren en gek en vrolijk te gaan doen.”

De eens-stemmers (32 procent) zijn echte feestbeesten: „Ieder feestje is mooi wanneer je jezelf omringt met leuke mensen”, zegt iemand. „Gelukkig hebben we daar in het Noorden geen carnaval voor nodig.”

Iemand anders: „Met gelijkgestemden samen zijn, is toch altijd prachtig?”

Nieuws

menu