Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt dat Messi beter had moeten stoppen met voetbal. 'Messi is Barcelona en Barcelona is Messi'

De voorzitter van Paris Saint-Germain, Nasser Al-Khelaifi (L) en Lionel Messi poseren met zijn nieuwe PSG-shirt met rugnummer 30. Foto EPA

56 procent van de deelnemer is het eens met de Stelling van de dag: Messi kan beter stoppen met voetbal. „Als Messi nog plezier in het spelletje heeft gewoon doorgaan. Maar hij en z’n management moeten stoppen met die huilverhalen over geld.”

„Messi is Barcelona en Barcelona is Messi”, zegt iemand die het eens is met de stelling en vindt dat hij beter had kunnen stoppen, nu uitkomen voor ‘zijn’ club Barça er niet meer in zat.

Sommige mensen zijn wel een beetje klaar met Messi en het grote geld in de voetballerij, zo blijkt: „Messi kan zo naar het toneel, want hij is ook nog een uitstekende acteur. Ik had respect voor hem gehouden als hij twee seizoenen bij Barcelona had bijgetekend voor 1 euro per seizoen.”

Iemand anders zegt: „Krokodillentranen en de bankrekening nog niet genoeg gevuld? Zielig! Het gaat alleen maar om een beetje over een omheind weiland lopen en daarbij tegen een balletje trappen.”

‘Hypocriet!’

Ook iemand anders vindt dat Messi voor een ‘minimaal bedrag’ bij Barcelona had moeten blijven. „Hij heeft daar miljarden verdiend. Had nu iets voor de club terug kunnen doen. Tranen met tuiten bij zijn afscheid, maar dan wel naar PSG voor de miljoenen. Hypocriet!”

Maar er zijn ook mensen die stelling vergezocht vinden: „Als iemand 35 miljoen salaris netto kan krijgen, is hij zeker nog van veel waarde voor de club. Dus logisch dat hij blijft voetballen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu