Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt dat The Rolling Stones zonder Charlie Watts moeten stoppen. 'Hadden ze 30 jaar geleden al moeten doen'

The Rolling Stones met Charlie Watts op drums, tijdens een concert in het Olympiastadion in Berlijn, 22 juni 2018.

58 procent is het eens met de Stelling van de dag: Nu drummer Charlie Watts is overleden moeten The Rolling Stones een punt zetten achter hun carrière. „Geweldige band hoor. Maar bejaardenrock zit ik niet op te wachten.”

Dinsdag overleed Rolling Stones-drummer Charlie Watts op 80-jarige leeftijd. Zou dat reden voor The Rolling Stones moeten zijn om te stoppen? Een meerderheid vindt van wel. „Hadden ze 30 jaar geleden al moeten doen”, zegt iemand. „Geweldige band hoor. Maar bejaardenrock zit ik niet op te wachten.”

Ook anderen vinden de hoge leeftijd van resterende bandleden Mick Jagger (78), Ron Wood (74) en Keith Richards (77) genoeg reden om er een punt achter te zetten: „Laat die groep nu maar stoppen, straks worden ze net als sporters die te lang door gaan voor gekke Henkies aangezien.”

Zonder Charlie geen Stones

„Ik ben een Stones-fan sinds ‘64”, zegt iemand. „Maar zonder Charlie geen Stones. Eerst overleed Brian in ‘69, hij was er net zelf mee gestopt. Maar dit is een ander verhaal. Verschrikkelijk jammer, maar ik zeg stoppen.”

Iemand anders vindt stoppen ook een geste naar de overledene: „Stoppen ja, uit respect voor de bijdrage van Charlie aan de Stones. Dat deed Led Zeppelin ook toen hun drummer John Bonham overleed.”

Aan de andere kant, zegt een oneens-stemmer: „The Who is ook verder gegaan zonder Keith Moon en met sessiemuzikanten. De Stones maken daar ook al tientallen jaren gebruik van. Bovendien had Charlie het volste vertrouwen in zijn vervanger. Daryll Jones was ook al door hem uitgekozen. De ritmesectie moet dus nog steeds wel goed genoeg zijn.”

Bedrijf werd ook niet opgedoekt

Gewoon doorgaan dus! „Zolang Mick, Keith en Ron nog leven gewoon doorgaan”, zegt iemand. „Waarom zouden ze stoppen?” zegt iemand anders. „Dat zou Charlie ook helemaal niet gewild hebben. Wat een flauwekul ook. Ik heb in mijn werk ook collega’s verloren maar het bedrijf werd niet opgedoekt.”

Volgens sommigen zit er maar één ding op: „Sterven in het harnas. Old rockers never die!”

Naschrift: tournee gaat door

Inmiddels meldt The Sun dat The Rolling Stones zelf hebben aangegeven dat ze hun Amerikaanse tournee voort willen zetten, op 26 september in St. Louis. En dat ze hun geliefde vriend en collega een eerbetoon zullen brengen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu