Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt dat het leren bespelen van een muziekinstrument hoort bij de algemene ontwikkeling. 'Muziekles is minstens zo belangrijk als gymles'

'Even belangrijk als gymles.' Foto: Shutterstock

79 procent van deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Een muziekinstrument leren bespelen hoort bij de algemene ontwikkeling. „Bevordert ook intelligentie en motorische ontwikkeling.”

„Het is niet alleen goed om te ontdekken of je het bespelen van een instrument leuk vindt”, zegt iemand. „Het is ook goed voor de ontwikkeling van je hersenen en het verbetert samenwerking met anderen!”

„Het is niet alleen algemene ontwikkeling, het bevordert ook intelligentie en motorische ontwikkeling,” zegt iemand. „Muziekles is minstens zo belangrijk als gymles.”

De oneens-stemmers (21 procent) vinden een instrument leren bespelen absoluut niet noodzakelijk. „Nee hoor. Iemand kan best heel goed functioneren en z’n eigen brood verdienen zonder (veredeld) blokfluitdiploma. Hier in huis geldt de regel: zonder zwemdiploma, zonder te kunnen fietsen en zonder rijbewijs (B) kom je de deur niet uit. Daarbij - uiteraard - opgeteld dat je in staat moet zijn om je eigen broek op te houden (of te studeren zónder je in de schulden te steken). Amen.”

„Een muziekinstrument leren bespelen moet een vrije keus zijn”, zegt iemand anders.

‘Vive la difference!’

„Wat voor de één bijdraagt aan de algemene ontwikkeling hoeft voor de ander niet zo te zijn. Voor de één kan dat sport zijn, voor de ander muziek en voor nog iemand anders zichzelf inzetten voor een sociaal doel. Voor iedereen is dat anders. Vive la difference!”

Nieuws

menu