Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt dat pitbulls muilkorf moeten dragen. 'Mensen moeten helemaal geen pitbull willen hebben'

'Ook Jack Russels bijten' EPA

67 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Pitbulls moeten een muilkorf dragen. „En hoe zit het eigenlijk met dat fokverbod?”

De meeste deelnemers vinden pitbulls gevaarlijke honden, ‘dus verplicht een muilkorf’. „Het is en blijft een gevaarlijk dier”, zegt iemand. „Hoe goed ze ook opgevoed worden, zo’n hond is nooit helemaal te vertrouwen.”

Iemand vindt dat pitbulls in Nederland sowieso verboden moeten worden: „Hoe zit het eigenlijk met dat fokverbod? Dat is toch al heel wat jaren oud. Zo langzamerhand moet het toch gedaan zijn met die pitbulls in Nederland?”

De 33 procent die het niet eens is met de stelling vindt dat je het de honden niet kan aanrekenen. „Het ligt aan de eigenaar en niet aan de hond. Ook Jack Russels bijten, soms nog vaker”, zegt iemand.

En kleine hondjes dan?

„Kijk eerst maar eens naar de kleine hondjes”, zegt iemand anders. „Daar hoor je niks over. Muilkorf alleen als het echt nodig is. Vaak is niet eens de hond schuldig maar de baas.”

Iedereen moet gewoon goed op zijn of haar viervoeter letten, zegt iemand: „Wij hebben bulldoggen en die bijten niet, maar die zouden dan ook een muilkorf moeten? Iedereen moet op zijn of haar eigen hond letten. Aanlijnen, zeker in aanlijngebied. En niet denken mijn hond doet niets, die kan wel los in aanlijngebied. Nee, dat kan en mag niet. Laten ze maar bekeuren.”

Veel mensen zien meer heil in een verplichte puppycursus: „Ik denk dat er een verplichting moet komen op de puppycursus en vanuit daar gekeken moet worden welke honden een muilkorf moeten dragen en welke niet.”

„Het ligt aan de opvoeding”, zegt iemand anders. „Een hond wordt vals GEMAAKT.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu