Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt dat scheidsrechters sneller een rode kaart moeten trekken. 'Je kan ook te tolerant zijn'

Feyenoord kan niet winnen van Vitesse en verliest Berghuis ANP

72 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Voetbalscheidsrechters moeten eerder een rode kaart trekken. „Voetbal is een spel met de bal, niet om elkaar in het ziekenhuis te schoppen!”

Dat scheidsrechters harder op moeten treden tegen overtredingen (en toneelspel) in het voetbal, staat voor de meeste stemmers buiten kijf. ,,Je kan ook te tolerant zijn, dat is wel de trend van tegenwoordig", is een van de reacties.

,,Aan de andere kant is het wel zo dat het helemaal afhangt van de wedstrijd, blijft moeilijk om dat van "langs de lijn" te beoordelen", vervolgt diegene.

,,Voetbal is een spel met de bal, niet om elkaar in het ziekenhuis te schoppen", is een ander stelliger.

Contactsport

,,Als het verschil met buitenland te groot wordt en wij gaan zaalvoetballen dan winnen we nooit meer over de grens en belangrijke toernooien", brengt een van de oneens-stemmers daartegenin. ,,Voetbal is net als waterpolo een contactsport. Meer rode kaarten lost niets op", vult een ander aan.

Voor een ander is het consequent leiden van een wedstrijd belangrijker dan het trekken van kaarten: ,,Laat ze eerst eens consequent 1 lijn trekken en niet de ene keer om een vergrijp wel een kaart trekken en de volgende keer voor hetzelfde vergrijp niets doen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu