Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt dat we nog niet moeten stoppen met de coronamaatregelen. 'Doorgaan tot alles gevaccineerd is!'

„Veel 12 tot 17 jarigen hebben hun tweede inenting nog niet gehad, daar moeten we op wachten” EPA

67 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: Nu zeven op de tien volwassenen volledig gevaccineerd zijn, kunnen we stoppen met de coronamaatregelen. „Nog steeds niet genoeg immuniteit!”

Veel mensen zijn er nog zeker niet gerust op dat we binnenkort van corona af zijn en weer helemaal ‘terug naar normaal’ kunnen. „Deze 70 procent is niet voldoende om bescherming te bieden”, zegt iemand. „Dit moet hoger anders zeilen we dit najaar weer een piek in het aantal besmettingen in. Vergelijk de vorige zomer maar eens met deze zomer.”

De oneens-stemmers zien nog genoeg dreigingen: „Uit het buitenland komt nog steeds het virus naar binnen,” zegt iemand. „De aanwezigheid van de deltavariant is juist reden om de maatregelen weer aan te scherpen”, zegt iemand anders. „Ik voorspel een zoveelste golf (ben de tel kwijt) na de zomer. En dan wil ik geen gezeik horen dat we dat niet hadden kunnen weten.”

„Veel 12 tot 17 jarigen hebben hun tweede inenting nog niet gehad, daar moeten we op wachten,” vindt iemand anders. „We moeten doorgaan tot alles gevaccineerd is!”

Toch nog enige restricties?

De 33 procent die het eens is met de stelling denkt ‘dat iedereen inmiddels wel de kans heeft gehad om volledig gevaccineerd te zijn.’ De maatregelen kunnen dus overboord. Althans: „Maar misschien toch wel met enige restricties van hele grote evenementen”, zegt iemand. „Zelf merk ik ook een beetje ‘mensenschuw’ te zijn geworden. ik doe bijvoorbeeld nog steeds erg vroeg mijn boodschappen om drukte te ontlopen.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu