Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt dat we te afhankelijk zijn geworden van sociale media. 'We kijken allemaal naar het scherm in plaats van naar elkaar'

70 procent van de deelnemers aan de Stelling van de dag vindt dat we te afhankelijk zijn geworden van social media. Foto: Shutterstock

Zijn we te afhankelijk geworden van sociale media? Ja, zegt 70 procent van de deelnemers aan de Stelling van de dag. 'We kijken allemaal naar het scherm in plaats van naar elkaar.'

Als er iets is wat de urenlange storing van Facebook, WhatsApp en Instagram deze week duidelijk heeft gemaakt is dat we ontzettend veel gebruik maken van deze social media. ,,Je verneemt het eigenlijk als het niet meer werkt, je vindt het zo gewoon", reageert een van de stemmers. Iemand anders zegt: ,,Niet afhankelijk. Het is erg gemakkelijk. En.....je moet zelf de regie houden."

Aan het denken gezet

De storing en het even niet kunnen appen en scrollen op Facebook en Instagram heeft sommige stemmers aan het denken gezet. ,,In mijn jeugd was er helemaal geen mobiele telefoon of social media. Ik heb niets gemist en mij nooit verveeld. De huidige jeugd kan helemaal niet meer een leuke bezigheid of hobby bedenken zonder digitale 'hulpmiddelen'."

Zelfs een gesprekje voeren als jongeren vlak bij elkaar in de buurt zijn en dus gewoon met elkaar kunnen praten, gaat bij wijze van spreken tegenwoordig via de app, stelt de lezer. ,,Dat is best een trieste ontwikkeling als je het mij vraagt."

Ganzenbord

Iemand anders sluit zich daar bij aan. ,,Ik kom uit de tijd dat er nog mens erger je niet en ganzenbord gespeeld werd ter ontspanning. Ik kan me er verder niet druk om maken. Ik gebruil e-mail en heb een mobiel om te bellen."

Een deelnemer die het eens is met de stelling zegt: ,,Als kleine ondernemer merk ik hoeveel tijd ingehuurd personeel hiermee bezig is onder werktijd. Dat zal bij thuiswerken nog een factor hoger liggen. Op de vraag waarom krijg ik als antwoord 'doe niet zo ouderwets, dit is het nieuwe sociale leven'."

Nieuws

Meest gelezen

menu