Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt gerestaureerde Mannes geen verbetering. 'Was een mooie houten hond, nu een stuk Playmobil'

De kop van Mannes. Foto: DVHN

65 procent van de deelnemers is het niet eens met de Stelling van de dag: De nieuwe, gerestaureerde Mannes kan mijn goedkeuring wel wegdragen. ”Restauratie zou ik het niet willen noemen.”

Een meerderheid kan zich wel vinden in de bezwaren van de kunstenaar: „Technisch is het misschien een op hoog niveau uitgevoerde poging tot herstel, maar artistiek is het een drama. De mooie houtstructuur is totaal weg.”

„Veel te glanzend nu,” vind ook iemand anders. „Het was een mooie houten hond, nu een stuk Playmobil.”

Iemand anders zegt: „Restauratie zou ik het niet willen noemen. Deze waterproof versie van Mannes kan zo in een griezelige animatiefilm en heeft dezelfde uitstraling als de plastic poppetjes die je vroeger in een pak cornflakes aantrof of bij een bekende fastfoodketen bij een bepaalde bestelling kreeg.”

Niet nog meer geld

Maar om het beeld nu opnieuw te herstellen is ook weer zoiets. „Wel zo laten, want om nog meer geld over de balk te gooien is echt onzinnig.”

35 procent is het eens met de stelling: „Ja hij is iets anders, maar ook zeker mooi.” Iemand anders houdt van een beetje glam : „Door die glans is hij juist mooier geworden.”

Ook hebben eens-stemmers behoorlijk wat kritiek op de kunstenaar: „Als je je hond zo zwaar verwaarloost moet je blij zijn dat hij wordt gered. Het was een schande zoals Mannes er bijstond. Toen heb ik niets gehoord van de kunstenaar.”

Geen hond die erom blaft

Verschillende mensen geven aan dat ze nooit fan zijn geweest van Mannes, en dat ze zich ook niet druk kunnen maken om wat er nu is gebeurd: „De vorige was wat meer getekend met zijn strepen, maar wat maakt het uit, ze hebben altijd wel wat om te zeuren. En wat kost dat wel weer, er is geen hond die erom blaft.”

Nieuws

menu