Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt griepprik voor kinderen geen goed idee. 'Natuurlijk niet. Kinderen moeten weerstand opbouwen'

'Kinderen moeten weerstand opbouwen' Foto: Shutterstock

69 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: Kinderen moeten een griepprik krijgen. „Inenten doe je voor jezelf.”

„Kinderen hebben meestal een goed immuunsysteem”, zegt iemand. „Waarom zou je inenten in een goed werkend lichaam? Niet nodig. We leven al heel lang met de griep. Goed voor jezelf zorgen is één van de belangrijkste stappen in het gezond houden van je lichaam.”

Verschillende mensen lijkt het beter als kinderen de griep gewoon krijgen. „Natuurlijk moeten kinderen geen griepprik”, zegt iemand. „Kinderen moeten weerstand opbouwen. Kinderen gaan niet dood aan de griep. Griepprik voor kinderen is een verdienmodel, schaamteloos!”

Anderen zien het nut er niet van in. „Inenten doe je voor jezelf. Ouderen en kwetsbaren kunnen zich laten vaccineren. Kinderen inenten is daarom onzin.”

Mag geen verplichting worden

Er zijn ook mensen die het wel een goed idee vinden, maar „alleen als ze het zelf willen. Het mag geen verplichting worden.”

Iemand anders zegt: „Moeten kan niet in het huidige Nederland. Verstandig is het misschien wel. Ik ben het dus oneens met de stelling maar als je hem minder dwingend maakt zou ik het er mee eens zijn.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu