Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt het niet kunnen dat Drenthe en Groningen acteurs gebruiken om fietspaden te promoten. 'Oneerlijke informatie door een onbetrouwbare overheid'

Snelle fietsroute langs het Noord-Willemskanaal. Foto: Jaspar Moulijn

68 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: De provincies Drenthe en Groningen mogen best acteurs gebruiken om hun snelle fietspaden te promoten. „Het moet duidelijk zijn dat het om reclame gaat en niet om reviews.”

Een meerderheid vindt het dus een vorm van volksverlakkerij, de fietspad-promotiecampagne met ingehuurde fietsers van de provincies Groningen en Drenthe. „Dit is oneerlijke informatie door een onbetrouwbare overheid”, zegt iemand. „Waarom acteurs en geen werkelijke gebruikers?” vraagt iemand anders zich af. „Is kritiek ongewenst?”

Het probleem is volgens velen dat er gesuggereerd wordt dat het om recensies gaat. „Het moet duidelijk zijn dat het om reclame gaat en niet om reviews”, zegt iemand. „Fictieve namen en woonplaatsen koppelen aan de foto’s is misleidend”, zegt iemand anders. „Als je dat al nodig hebt om de fietsroutes te promoten moet je je achter de oren krabben en afvragen voor wie je dit nou eigenlijk doet. Er zijn veel bomen voor gesneuveld...”

‘Dit is reclame’

De eens-stemmers (32 procent) zien het probleem niet zo. „Dit is reclame. Geen review op basis van waar je iets koopt. Als je geen acteurs meer mag inhuren kan er geen enkele brochure meer worden gemaakt.”

„Er is geen concurrentie, aangezien het een overheidsinstantie betreft”, zegt iemand anders. „Het is daarom een beetje appels met peren vergelijken. Het gaat dus niet om wasmachines of iets dergelijks die door verschillende bedrijven worden aangeprezen. Ik zie dus niet in waarom de provincie niet een mooi filmpje mag maken over de nieuwe fietspaden. Ze zijn kennelijk terecht trots op deze paden en brengen dit onder de aandacht.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu