Uitslag Stelling van de dag: Krappe meerderheid vindt het terecht dat gemeenten terughoudend zijn met afgeven kermisvergunningen. 'De afstand is niet te handhaven'

De Kick Down op de kermis in Emmen, archieffoto. Foto: Wladimir vd Burgh

56 procent is het eens met de Stelling van de dag: Gemeenten zijn terecht terughoudend met vergunningen voor kermissen. „Mensen trekken zich nergens meer iets van aan.”

Veel mensen merken dat de coronamaatregelen steeds minder worden nageleefd: „We zijn gisteren op de kermis in Emmen geweest, maar we zijn weer snel weggegaan. Aan anderhalve meter wordt niet aangedaan en daar wordt ook niet op gelet.”

„De afstand is niet te handhaven,” zegt iemand anders. „Mensen trekken zich nergens meer iets van aan. Ik lees net in de krant dat er explosie van coronagevallen is op alle Franse campings.”

Van de 44 procent oneens-stemmers vindt een aantal mensen de coronapandemie een hoax, een verzinsel dus. Anderen zeggen: „Laat de kermisondernemers ook hun brood verdienen.” De meeste attracties zijn immers buiten en „de afstand tussen mensen is daar veel groter dan in de supermarkt. Veilige buitenevenementen en het openbaar vervoer worden stelselmatig gediscrimineerd.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu