Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt lesbische koningin niet geweldig. 'Wel goed dat het kan'

Koninklijke opening Kahlo-expo in Assen ANP

70 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: Een lesbische koningin zou geweldig zijn voor Nederland. „Gaan we weer lekker doordraven of laten we het fijn aan haarzelf over?”

,,Ik heb niet direct de indruk dat de prinsessen lesbisch zijn. Wel goed dat het kan. Wordt een puntje bij staatsbezoeken mocht het zo zijn. Diverse landen zijn hier nog niet aan toe”, is een van de reacties. „Ze moet gewoon trouwen met wie zij wil en als ze niet wil trouwen is het mij ook om het even”, zegt iemand anders.

De meeste oneens-stemmers vinden dat het onzinnig is om een waardeoordeel te koppelen aan iemands seksuele geaardheid. ,,Belachelijk! Het zou normaal moeten zijn. Je hoeft er niet mee te pronken”, is een van die reacties.

‘Boeit me geen donder’

Dan zijn er ook nog enkele stemmers die van de stelling gebruikmaken hun onvrede over de monarchie te uiten. Een van de reacties: „Dit sprookjeshuis mag van mij wel vertrekken, omdat dit een hele dure soap is (en niet meer van deze tijd) voor de Nederlandse bevolking. En het boeit mij geen donder of die lui lesbisch of wat dan ook zijn of worden.”

Opzien baren

Onder de 30 procent die het eens is met de stelling zien enkelen er wel politieke of maatschappelijke voordelen in. Zo zegt iemand: „Het zou wereldwijd opzien baren en dat is goed voor de aandacht voor de positie van de regenbooggemeenschap. Verder maakt het mij niet veel uit.”

Anderen zijn in ieder geval blij met de uitleg dat het voor de troonopvolging ook echt niet meer uitmaakt. ,,Het zou niet uit mogen maken of de koning of koningin met iemand van hetzelfde geslacht trouwt, het wordt hoog tijd dat dat helemaal normaal gevonden wordt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu