Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt reserveringssysteem om overvolle treinen tegen te gaan goed idee. 'Denemarken doet dit al jaren'

Een Arriva-trein op Station Groningen. Foto: DVHN

61 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Er moet een reserveringsysteem komen om overvolle treinen te voorkomen. „Dit is geen manier van doen.”

„De treinen van Delfzijl naar Groningen zijn te klein of te kort in de spitsuren en dat weet Arriva best!”, zegt iemand. „Dit is geen manier van doen en de passagiers verdienen een schadevergoeding.”

Veel mensen zijn het gedoe en de stress door overvolle treinen beu. Een meerderheid ziet een reserveringssysteem als een goede oplossing. „Denemarken doet dit al jaren”, zegt iemand. „Lijkt me een goed voorbeeld.”

Oneens-stemmers (49 procent) vinden een reserveringssysteem de omgekeerde wereld, volgens hen moet de capaciteit gewoon omhoog. „De vervoerders moeten gewoon zorgen voor voldoende materieel op het spoor.”

„Er moet meer vervoerscapaciteit komen”, zegt ook iemand anders. „En zeker als je een openbaar vervoer abonnement hebt, zou je zo zonder reserveren in moet kunnen stappen.”

De meest mensen hebben sowieso het land aan reserveren. „Liever een keer een volle trein dan extra gedoe met reserveren”, zegt iemand. „Maar sowieso gaat dit de drukte in de spits niet oplossen, alleen extra ruimte in de trein gaat helpen.”

Nieuws

menu