Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid vindt te veel parfum erger dan een beetje zweetlucht. 'Meeste parfums doen me denken aan WC-eend'

Man met zweterige oksel. Foto Shutterstock

66 procent is het eens met de Stelling van de dag: Ik vind te veel parfum erger dan een beetje zweetlucht. „Zweet is natuurlijk, parfum is gemaakt.”

Er zijn zelfs mensen die een beetje okselgeur enorm kunnen waarderen: „Vers zweet ruikt heerlijk,” zegt iemand. „Let wel, zweet dat niet ouder dan een dag is.”

Maar de meeste stemmers vinden parfum vaak niet lekker en te heftig: „Parfum ruikt vaak vies, en veroorzaakt bij mij en andere astmapatiënten hevige astma-aanvallen,” zegt iemand. „Daardoor ben je bang in een gesloten ruimtes te stappen, zoals de bus en zelfs de wachtkamer bij de huisarts.”

„De meeste parfums doen me toch denken aan WC-eend,” vindt iemand anders. „Die doen pijn in de neus als ik ze ruik. Een beetje gezond zweet ruikt lang niet zo naar.”

De 34 procent oneens-stemmers walgen van zweet: „Ik wordt echt misselijk van echte zweetlucht,” zegt iemand. „Zweetgeur geeft aan dat je onverzorgd en ongedoucht bent. Indringende en vieze geur!” zegt iemand anders.

Maar volgens sommigen is het een kwestie van hoe je het bekijkt: „Mensen met zweetlucht stinken en mensen met te veel parfum ruiken te erg,” zegt iemand.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
menu