Uitslag Stelling van de dag: Meerderheid zal 'never nooit' zijn tanden in een meelwormburger zetten. 'Ik griezel ervan'

Een sappige meelwormburger. Foto: Shutterstock

72 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: Ik zou zonder problemen een meelwormburger opeten. „Voor het vissen is het wel goed, maar verder niet.”

„Goorrr.”

„Vies.”

„Moet er niet aan denken.”

„Never nooit!”

„Getver!”

„Ik griezel ervan.”

Kweker Han Hazekamp uit Dalerveen verwacht dat een burger of saucijzenbroodje van meelwormen over een paar jaar gemeengoed is. Maar bijna twee derde van de deelnemers aan de Stelling van de dag hoeft ze echt niet te proberen. Het idee alléén al. „Daar heb ik helemaal geen behoefte aan”, zegt iemand. „Voor het vissen is het wel goed, maar verder niet.”

„We zijn in Nederland in staat om goed en gezond eten te produceren”, zegt iemand anders. „Waarom dan wormen kweken om op te eten? Die diertjes moeten ook gedood worden of geeft dat niet?”

Een enkeling gelooft dat het ook een kwestie is van wat we gewend zijn: „Als we hiermee op waren gegroeid, zou niemand erover nadenken. Nu moet ik er niet aan denken.”

Niet zo aanstellen

„We moeten ons niet zo aanstellen”, zegt iemand die het wel eens is met de stelling. „Als ‘ie maar lekker smaakt”, zegt iemand anders.

Volgens de kenners weten de oneens-stemmers niet wat ze missen: „15 jaar geleden in Thailand al eens gehad. Smaakt voortreffelijk.”

Nieuws

Meest gelezen

menu