Uitslag Stelling van de dag: Minderheid vindt kinderen onder de 12 jaar vaccineren belangrijker dan de boosterprik

Europese Commissie: geef elke volwassene boosterprik ANP

Moet het vaccineren van kinderen onder de 12 jaar voorrang krijgen boven het uitdelen van boosterprikken nu het aantal coronabesmettingen in die leeftijdsgroep stijgt? Ja, zegt een minderheid van 36 procent van de stemmers op de Stelling van de dag. ,,Het is nu wel duidelijk dat kinderen wel degelijk elkaar besmetten en het virus mee naar huis nemen.”

Voor één van de deelnemers is het duidelijk. ,,Je kind krijgt nu ook de DKTP . Die zijn ook preventief.” Iemand anders stelt: ,,Het effect van vaccineren is alleen haalbaar als iedereen een vaccinatie krijgt, daar horen kinderen ook bij. Maar ook de boosterprik hoort daarbij, om te voorkomen dat het virus de kans krijgt om weer voet aan bodem te zetten en zich gaat muteren.”

Boosterprikken

Mensen die het vaccineren van kinderen voorrang willen geven boven het uitdelen van boosterprikken zijn onder de deelnemers aan de Stelling van de dag in de minderheid. Tweederde is het ermee oneens. ,,Laat eerst volwassenen hun verantwoording maar eens nemen”, reageert iemand. Een andere stemmer beaamt dat. ,,Kinderen inzetten omdat volwassenen zich niet aan de maatregelen houden kan nooit de bedoeling zijn.”

Veel deelnemers merken op dat kinderen niet heel ziek worden als ze corona krijgen. ,,Ze bouwen zo beter antistoffen op.” Iemand anders: ,,Het is juist goed voor het immuunsysteem van kinderen om virussen en griepvarianten te krijgen.” Een andere veel geplaatste opmerking is dat zowel het vaccineren van kinderen als het geven van boosterprikken noodzakelijk zijn. ,,Hoe meer vaccinaties hoe beter.”

Nieuws

Meest gelezen

menu