Uitslag Stelling van de dag: Permanent wonen in een vakantiewoning makkelijker maken, dat is een goede zet

Bedrijvigheid op De Hullen: Marcel Bruins is druk bezig zijn (nu nog) vakantiehuis op te knappen. Foto: Marcel Jurian de Jong

72 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Permanent wonen in een vakantiewoning zou makkelijker gemaakt moeten worden. „Lost misschien ook een stukje woningtekort op”

De meestgehoorde argumenten voor het makkelijker maken om permanent in een vakantiewoning te wonen, gaan over het woningtekort. ,,Zolang er nog zo'n nijpend woningtekort is, moeten gemeenten zich de ogen uit de kop schamen dat ze het de mensen zo moeilijk maken om een dak boven hun hoofd te houden", is een van de reacties.

Financiële ruimte

„Het geeft pensionado's meer financiële ruimte en lost een stukje van de woning schaarste op”, aldus iemand anders.

Een ander is het ook eens, maar nuanceert het enigszins in de toelichting: ,,Meer zeggenschap over je eigendom is een goede zaak, daar ben ik voor. Ik denk wel dat moet worden voorkomen dat vakantieparken complete woongemeenschappen worden."

Geen humor

Iets meer dan 28 procent van de stemmers is het oneens met de stelling. ,,Een vakantiepark moet een vakantiepark blijven", klinkt een beknopte uitleg. De ander ziet het als een (ongewenst) doekje voor het bloeden als het gaat om de huisvesting: ,,Zo wordt het falende woningbeleid de afgelopen 10 jaar als ware beloond. Sociale woningbouw is vereist."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu