Uitslag Stelling van de dag: Ruime meerderheid heeft er geen begrip voor dat operaties worden uitgesteld vanwege corona. 'Laat de mensen die niet zijn gevaccineerd maar wachten'

Ruime meerderheid heeft er geen begrip voor dat operaties worden uitgesteld vanwege corona. Foto: Shutterstock

84 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: Het is begrijpelijk dat operaties worden uitgesteld vanwege corona. „Wat is er redelijk aan uitstellen als dat voor 80 procent wordt veroorzaakt door mensen die vaccinatie weigeren?”

De meeste deelnemers menen „dat ongevaccineerden zichzelf in de problemen hebben gebracht”, waardoor anderen niet behandeld kunnen worden. „Laat men diegenen die in het ziekenhuis liggen en om principiële reden bewust niet zijn gevaccineerd maar plaats maken”, zegt iemand.

„Laat de mensen die niet zijn gevaccineerd maar wachten”, zegt ook iemand anders. „Laten ze nu ook maar op God vertrouwen en de wappies kunnen ook wel wachten. Die geloven toch niet in corona.”

Verschillende mensen menen ook dat de zorg opgeschaald moet worden. „Ongelooflijk, ze hebben na anderhalf jaar nog steeds niets gedaan aan het opschalen of uitbreiden van de ic’s.”

Bewuste keuze

„Niet gevaccineerd, ook geen recht op ziekenhuisverzorging voor corona wat mij betreft”, zegt iemand anders. „Als je nu nog niet gevaccineerd bent en dat ook niet van plan bent, heb je een bewuste keuze gemaakt jezelf in potentieel gevaar te storten. Accepteer de consequenties dan ook. Laat het duidelijk zijn, ook met vaccinatie kun je in het ziekenhuis terecht komen, maar dit aantal is verwaarloosbaar vergeleken ongevaccineerde patiënten.”

Samenvattend: „Eenieder heeft de mogelijkheid om zich te laten vaccineren, het is van de zotte dat de reguliere zorg mede daardoor niet verleend kan worden.”

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu