Uitslag Stelling van de dag: Ruime meerderheid vindt niet dat een bloemetje geven er op Valentijnsdag bij hoort, ondanks de hoge prijzen. 'Grote commerciële onzin'

'Een kaartje mag ook best'. Foto: Shutterstock

88 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: Ondanks hogere prijzen hoort een bloemetje geven bij Valentijnsdag. „Nee hoor, een kaartje mag ook best.”

Een ruime meerderheid is geen fan van Valentijnsdag: „Het valt wat mij betreft in het rijtje commerciële aangrijpmomenten als Halloween, Pasen, Kerst, Sinterklaas, Konings-, moeder-, vader- en dierendag”, zegt iemand. „Ik heb genoeg aan Vader- en Moederdag”, zegt iemand anders. „Valentijnsdag is weer zo’n geïmporteerd fenomeen waar we niks mee hebben.”

Anderen doen wel aan Valentijnsdag, maar vinden een bloemetje niet noodzakelijk. „Nee hoor, een kaartje mag ook best, of een reep chocolade, allebei is nog beter”, zegt iemand. „Die dure bloemen vind ik echt zonde van het geld.”

„Het is grote commerciële onzin”, vindt iemand anders. „Valentijnsdag is goed voor de bloemenwinkel. Ik zal zeker geen bloemen kopen, laat de die mooi en de winkel liggen.”

Nieuws

menu