Uitslag Stelling van de dag: Stukje omrijden voor goedkopere brandstof kan voor een (kleine) meerderheid wel uit

Tanken: in Groningen en Friesland ben je het goedkoopst uit, in Utrecht en Limburg het duurst. Foto: Archief ANP

Brandstofprijzen verschillen van regio tot regio. In Groningen ben je voordelig uit, en ook in Duitsland is het minder duur. Maar loont het om een stukje om te rijden?

Van de stemmers op de stelling ‘Voor goedkopere brandstof kun je prima een stukje omrijden’, vindt 62 procent van wel. Zo maar op pad gaan de meesten trouwens ook weer niet. Ze slaan eerst aan het rekenen: ‘Het hangt er natuurlijk wel vanaf hoe ver je moet omrijden en hoeveel inhoud de benzinetank heeft’.

Een aantal stemmers profiteert behalve van de goedkopere benzine, van nog meer prijsvoordeel in Duitsland. ‘Ook gelijk rookwaar en drank meenemen, goed voor mijn portemonnee’, zegt de een. Een ander rekende uit: ‘Ik tank altijd in Duitsland en neem ook een kratje bier mee. Weer 20 euro’tjes verdiend.’ Kassa!

Verdwenen voordeel

Ook de tegenstemmers - 38 procent - zijn aan het rekenen gegaan. Conclusie: het loont zeker niet voor iedereen. ‘Mijn auto rijdt 1 op 10. Tegen de tijd dat ik weer thuis ben na een omrit is het voordeel alweer verdwenen.’

De extra kilometers die je moet maken voor het beetje prijsvoordeel dat je kunt behalen, vinden sommigen een bezwaar. ‘Onnodig brandstof verbruik is altijd slechter voor milieu. Kies voor een juiste afweging.’ En: ‘Wel jammer van de extra vervuiling.’

Win-win

En deze eens-stemmer maakt van het ritje voor het prijsvoordeel meteen een fijne dag: ‘Naast dat je voor brandstof ergens naar toe rijdt, is het vaak ook heerlijk om even in een andere plek te zijn. Zo kun je heerlijk genieten van de winkelstand of de natuur, van de horeca of een museum en daarbij met een volle tank terug naar huis. We hebben namelijk een auto om er mee te rijden en niet om er mee te pronken bij de buren.’ Het nuttige met het aangename verenigd, win-win dus!

Nieuws

Meest gelezen

menu