Uitslag Stelling van de dag: Voor toeristen is er in Groningen en Drenthe genoeg te doen, ook wanneer het regent. 'Ze moeten niet zeuren over een buitje'

Foto ter illustratie. Foto: ANP

69 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Drenthe en Groningen hebben genoeg overdekte activiteiten om ook bij regen aantrekkelijk te zijn voor toeristen. ,,Jammer dat al die mensen zo nodig voor vakantie naar het buitenland gaan en zo klagen over het Nederlandse weer."

En daar zit je dan, als toerist in eigen land. Zachtjes (of heel hard) tikt de regen op het zolderraam van je AirBnB, op het tentdoek of het dak van je camper of caravan. Er liepen op zaterdag zelfs campings in Noord-Nederland gedeeltelijk onder water.

Toch ziet de meerderheid van de deelnemers van de Stelling van de dag het Nederlandse zomerweer niet als een belemmering. Er zijn genoeg overdekte activiteiten, vinden ze. Zo zegt een deelnemer: ,,Volmondig JA. Alleen er moet hard gewerkt worden aan de promotie om het Noorden te laten zien in ons land en in Europa. Want dat kan nog een stukken, stukken beter."

,,Zo vaak regent het niet in Nederland", schrijft iemand anders. ,,Toeristen hebben niets te klagen. Ze moeten niet zeuren over een buitje, in het buitenland valt er veel meer regen."

'Binnen vinden besmettingen plaats'

Toch is een minderheid, 31 procent, het niet eens met de stelling. Zo reageert iemand: ,,Er is bijna niets te doen in dit gebied. Voor wandelen of fietsen heb je toch het liefst droog weer."

,,We moeten overdekte ruimtes juist niet bieden, daar vinden besmettingen plaats", zegt iemand anders. ,,Gewoon buitenactiviteiten doen! Het regent nooit een hele dag of dagen achter elkaar."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu