Uitslag Stelling van de dag: Vrijwel iedereen kan echt wel zonder de McDonald's. 'Voor een goeie bak koffie kan ik ook elders terecht'

'Ik kook zelf veel te lekker om naar McDonald’s te gaan.' Shutterstock

96 procent van de deelnemers is het oneens met de Stelling van de dag: Ik kan niet meer zonder de McDonald’s. ‘Ik kom er nooit’.

Het aantal McDonald’s-filialen in Nederland is de afgelopen jaren toegenomen. Maar dat komt niet doordat DVHN-lezers er zo massaal eten. Dat valt tenminste af te leiden uit de uitslag van de Stelling van de dag.

Veel stemmers zeggen er ‘nog nooit’ gegeten te hebben, of hoogstens ‘een keer’. De meeste mensen vinden de frietjes en burgers van McDonald’s niet zo lekker. „Vieze kleffe broodjes, slappe frietjes en vooral die opgekwikte saus”, zegt iemand. „Jakkes! Eén keer gehad, nooit meer!”

Ongelooflijk smerig

Iemand anders zegt: „Ik heb er eens een keer een broodje hamburger moeten eten op uitnodiging van een vriendin, wat ongelooflijk smerig! Ik kook zelf veel te lekker om naar McDonald’s te gaan.”

„Ik kom er misschien 1 x per jaar een milkshake halen”, geeft iemand toe. „Maar voor de rest vind ik het een gevaar voor de volksgezondheid, vooral in onze regio.”

Ook iemand anders wijst erop dat de McDonald’s niet de gezondste optie is: „Zolang er zo veel overgewicht is in dit land, vraag ik mij af waarom dit soort fastfoodketens nog steeds vergunningen krijgen. Zie ook de KFC in Emmen. Het zorgt ook nog eens voor veel zwerfvuil in de omgeving. Totaal geen meerwaarde, dit soort ketens.”

Nooit fan geweest

„Ik ken genoeg mensen die vaak naar de McDonald’s gaan”, zegt iemand. „De meeste ervan kunnen nog geen aardappel koken. Ik ben er nooit fan van geweest, maar dat ligt niet aan de Mac maar aan mijn smaak.”

De enkeling die er wel zegt te komen, is ook al niet laaiend enthousiast. „Het is af en toe best lekker maar als het er niet zou zijn is het ook prima. Zo speciaal is het nu ook weer niet.”

Tot slot zegt iemand: „Voor een goeie bak koffie kan ik ook elders terecht. En ik haat het om te eten in een zaal die meer op een fabriek lijkt.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu