Uitslag Stelling van de dag. Bijna unaniem eens met de stelling: Belachelijk dat festivals afgelast worden terwijl de Formule 1 in Zandvoort wél door mag gaan

De Forest Stage tijdens het Paradigm Festival van 2018. Foto: Archief Knelis / Niels Meijer

87 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Belachelijk dat festivals afgelast worden terwijl de Formule 1 in Zandvoort wél door mag gaan.

Een aantal mensen is het oneens met de stelling. ,,Zandvoort is alleen toegankelijk op vaste zitplaatsen", zegt iemand. ,,Met de Formule 1 races zitten de mensen allemaal 1.5 meter van elkaar verwijderd", meent een ander.

Een enkeling houdt het kort: ,,F1 fan :)"

Contactsport

De meest genoemde reden om voor de stelling te zijn, is dat dit een geval van 'meten met twee maten' is. Sommigen vinden evenementen überhaupt te riskant. ,,Eigenlijk zou er tot 1 november helemaal niets grootschaligs plaats mogen vinden. Gelijke monniken gelijke kappen", aldus een van de stemmers.

Anderen denken dat er meer achter de beslissing zit: ,,Wij worden, met dank aan de VVD voorop, geregeerd door het grote geld". ,,Prins Maurits heeft belangen in het circuit, dus moet dat doorgaan", aldus een ander. En sommigen dat er helemaal geen gedachte achter de beslissing schuilgaat. ,,Volslagen willekeur van ons doldwaze regering", schrijft iemand.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
Coronavirus
menu