Uitslag Stelling van de dag: meerderheid ziet in fatsoenlijk salaris de oplossing voor het personeelstekort. 'Maar lekker naar je werk gaan is belangrijker'

Foto: Thought Catalog|Unsplash

74 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Een fatsoenlijk salaris betalen is de oplossing voor het personeelstekort. „Als je bruto €13 verdient, ben je net in staat je vaste lasten te betalen."

„Dat is niet meer van deze tijd met de hyper inflatie”, vervolgt het relaas. Veel mensen stippen de ongelijkheid aan in de salarisverdeling tussen personeel en managers. ,,Vooral in de zorgsector zijn er te grote verschillen tussen werkvloer en ledinggevende", zegt iemand.

 

„Naar mijn mening wordt er tegenwoordig, zeker in de horeca, 100% flexibiliteit gevraagd tegen een lage vergoeding. Men kan toch niet verwachten dat je tegen minimumloon, voor een parttime baan, 7 dagen in de week, 12 uur per dag klaar kunt staan om opgeroepen te worden”, luidt een andere reactie.

Het gaat overigens niet alleen om de salarissen: „Wat te denken van een sociaal beleid binnen veel sectoren? De mens als productiefactor? Laat de land- en tuinbouwsector en de grote distributiecentra eerst maar met fatsoenlijke salarissen en arbeidsvoorwaarden over de brug komen, daar schort het aan.”

 

De oneens-stemmers (26 procent) zien ook met name dat geld niet de oplossing is. „Laat de vakopleidingsscholen terugkomen en enthousiastmeer de jeugd voor deze opleidingen. Haal mensen uit het buitenland, geef ze echte kansen en begeleid ze fatsoenlijk. Geld is een drijfveer, maar lekker naar je werk gaan belangrijker."

Nieuws

menu