Uitslag Stelling van de dag: overgrote meerderheid heeft geen begrip voor mensen die spijt hebben van hun coronaprik

Foto: ANP Foto: Marco de Swart

‘Prikspijt’ is het Woord van het Jaar. Mensen die daar last van hebben, kunnen rekenen op weinig begrip: 85 procent van de deelnemers is het oneens met de stelling ‘Het is begrijpelijk dat mensen spijt hebben van hun prik’.

„Absoluut niet, heb zelf in november corona gehad, was alleen wat snotterig, wil niet weten hoe het was gegaan als ik, als ernstig astma-patiënt, geen prik had gehad. Ik vind dit trouwens het meest achterlijke woord van het jaar en een grote belediging voor al die mensen die zich in de rond hebben gewerkt”, reageert een stemmer.

Een ander heeft überhaupt weinig met spijt: „Spijt is sowieso een zinloze en destructieve gedachte. Het verleden kun je niet meer veranderen. Kijk vooral naar de positieve effecten van iets wat je gedaan hebt.”

‘Geen booster voor mij’

Bovendien is het maar de vraag wie er spijt heeft, zegt deze lezer: „Als mensen spijt hebben van de genomen prik, ben ik het oneens. Maar ik heb er veel begrip voor als mensen spijt hebben van het weigeren van de prik, met alle gevolgen van dien.”

De weinige eens-stemmers hebben weinig vertrouwen in het vaccin. „Ik heb ook prikspijt. Geen booster voor mij”, reageert een lezer. Een tweede stemmer beargumenteert dat de prikken ‘ons niet uit de crisis hebben gehaald’.

Nieuws

menu