Uitslag Stelling van de dag: voetbalcommentator Evert ten Napel uit Klazienaveen bijna unaniem bijgeschreven op lijst legendarische commentatoren

In vier tv-programma’s duiken Carrie en Evert ten Napel met een knalgroene oude VW-camper op bij de pareltjes van het Hondsruggebied. Eigen foto

90 procent van de deelnemers is het eens met de Stelling van de dag: Evert ten Napel hoort thuis in het rijtje legendarische sportcommentatoren van Nederland. „Geen poeha, maar kwaliteit”

De meningen over de kwaliteiten van Evert ten Napel zijn nagenoeg onverdeeld. Dat hij in het rijtje met legendarische sportcommentatoren thuishoort, staat voor 9 van de 10 deelnemers buiten kijf. ,,Deze commentator gaf gewoon verslag, goed gedetailleerd en zonder al te veel opsmuk. Daarom was een wedstrijd fijner te volgen dan andere commentatoren die overal het mooier maakten dan het was", is een van de reacties.

Legende

Iemand anders haalt zijn Drentse roots aan: „Geweldige presentator,en dat uit Klazienaveeen.”

„Alleen al de verhalen over hoe hij de winnaar van de Elfstedentocht als eerste interviewde. Dat is legendarisch en dan ben je een legende”, verwijst iemand naar zijn prestaties als verslaggever.

Geen humor

De oneens-stemmers zijn behoorlijk in de minderheid. Ze zijn ook korter in hun toelichting. ,,Irritante commentator. Zapp naar België of BBC", zegt iemand. Een ander reageert met: ,,Deze man heeft geen humor."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Meningen
Stelling van de dag
menu