Uitslag Stelling van de dag: Samen Formule 1 kijken is goed voor het saamhorigheidsgevoel

De Groot Griet in Groningen ontploft als Max Verstappen als wereldkampioen over de streep gaat.

Formule 1 moet altijd gratis voor iedereen te zien zijn, luidde de stelling van de dag. Niet geheel verrassend was een ruime meerderheid van de stemmers het daar mee eens.

‘Eens wat betreft ontknopingen/ laatste wedstrijden waarbij NL betrokken is’, zegt een reageerder. ‘Goed voor het saamhorigheidsgevoel!’ Ze vindt het niet erg dat de rest van de wedstrijden wel achter een betaalzender zit. ‘Goed gebaar van Ziggo! Hoop dat andere zenders volgen wat sportwedstrijden betreft’, voegt ze er aan toe.

Iemand anders is het oneens met de stelling, maar vooral omdat hij vindt dat er geen uitzondering mag gelden voor Formule 1. ‘Als dit voor de F1 geldt moet dit voor alle sporten gelden en niet voor een sport die nu even in de belangstelling staat omdat er een Max Verstappen in meedoet.’

En iemand anders: ‘Dat vind ik ook van Nederlands voetbal’.

‘Sport kijken moet voor iedereen mogelijk zijn’

Gelijke behandeling vinden de fans sowieso wel belangrijk. ‘Anders kunnen de mensen die geld hebben weer kijken en de minima niet!’ En ‘Het kan niet zo zijn dat sport alleen voor de elite is’.

De tegenstemmers vermoeden dat het geld op een andere manier betaald moet worden als het niet via een betaalzender gaat. Dus via de belasting of door andere zenders duurder te maken. ‘Gratis bestaat niet’.

Bovendien vinden veel mensen het logisch dat je voor bepaalde diensten betaalt. ‘Bij de een kun je voetbalkijken en bij de andere autosport, die bedrijven betalen er toch voor? En het is geen landsbelang of toch wel?’

Nieuws

menu