DVHN commentaar | Met goede wil alleen redden we het klimaat niet, het werd tijd voor verplichtende maatregelen

Ook al zijn de meeste mensen best wel bereid iets voor milieu en klimaat te doen, met alleen vrijwillige maatregelen gaat het niet lukken.

Zonnepanelen bij woningen leveren stroom die vooral door de bewoner zelf wordt gebruikt en niet teruggeleverd hoeft te worden.

Zonnepanelen bij woningen leveren stroom die vooral door de bewoner zelf wordt gebruikt en niet teruggeleverd hoeft te worden. Foto: DVHN

Lees meer over
Commentaar

Het was natuurlijk vooral wensdenken van klimaatactivisten. Door de coronacrisis zouden we begrijpen dat fossiele brandstoffen eindig zijn, dat ons luxueuze leventje best wat minder kan en dat we dus heel andere keuzes zouden gaan maken op het moment dat alle maatregelen waren opgeheven. Niets van dat alles. De files zijn weer terug en we willen met zijn allen gewoon weer op vliegvakantie. Het is vooral door de oorlog in Oekraïne dat we ons realiseren dat het niet zo handig is om afhankelijk te zijn van fossiele brandstoffen, vooral als die brandstoffen in handen van oorlogszuchtige dictators zijn.

Nieuws

menu