Verstopt wild, afgekeurde pasfoto's en poep waar je je achter kunt verschuilen. Lees hier de 7 leukste lezersbrieven van de afgelopen week

'De pasfoto mocht maar een half jaar oud zijn.' Foto: Shutterstock

Wildbeheer, afgekeurde pasfoto’s, paardenpoep. Onze lezers hebben overal wel een mening over. Hieronder een selectie van de leukste lezersbrieven van de afgelopen week.

Weet Koos Noordzij wel hoeveel ‘rommel’ hij in zijn lichaam kreeg toen hij op de ic lag?

Ik reageer op Koos Noordzij die op de ic is beland met Covid-19 en niet gevaccineerd is ( ‘De tsunami komt eraan, alleen de hoogte is onzeker’ , DvhN , 27-11) Hij zegt dat hij geen ‘rommel’ in zijn lichaam wil en heeft geen spijt dat hij niet gevaccineerd is.

Weet die man wel hoeveel ‘rommel’ hij in zijn lichaam heeft gekregen toen hij op de ic lag? Misschien wel een schoenendoos vol, om hém in leven te houden. Heeft hij dat ook geweigerd? Nee, want dat was ie er niet meer geweest.

Assen, Karla Niezen

Wat hoor ik nou, stapt Rutte uit de politiek?

Heb ik het nou goed begrepen dat Rutte uit de politiek stapt? Hij wil een nieuwe regering met meer elan. Conclusie: Rutte stapt op? Elan is bij hem immers ver te zoeken.

Assen, J.O. ten Wolde

Geschoten wordt er nauwelijks. Heeft het wild zich verstopt?

Zaterdagochtend 10 uur. 24 échte bikkels, mannen en vrouwen, trotseren regen en kou om hun roeping te volbrengen: wildbeheer! In een ware optocht trekken ze over het land vol groenbemesting. Vijf man op de hoeken van het land, anderen over de breedte. Na een seintje komt de colonne in beweging om schadelijke wild (hazen en fazanten) een lesje te leren: 15 met geweer, assistenten en honden erbij. Daar een fazant – een haan. Twee schoten, mis. Nog een fazant – een hen. Hier niet op schieten! Toch een schot, mis.

Bij het einde aangekomen keert men nog maar eens terug over hetzelfde land. Hé, een fazant – een hen. Geen schot. Te ver weg? De strooptocht gaat van perceel naar perceel, maar geschoten wordt er nauwelijks. Hoe kan dat, heeft het wild zich verstopt? Nee, natuurlijk niet! Er is gewoon bijna niets meer over. Wildbeheerders zijn clowns. Door hun uitspraak dat te veel schadelijk wild gereguleerd moet worden, houden ze zichzelf en anderen voor de gek. Er is een kleine club die de jacht in stand wil wil houden. Hoe lang nog? Ik zeg: afschaffen!

Schildwolde, Simon de Witt

In Frankrijk blijft je rijbewijs altijd geldig, ook met een pasfoto van toen je 18 was

Mijn vrouw kwam kribbig terug van het gemeentehuis, waar ze haar rijbewijs moest verlengen. Over haar recente pasfoto werd gedifficulteerd. Die mocht maar een half jaar oud zijn, al stond dat niet op de site. Of dat zo was, kon ze niet achterhalen. Er werd een collega-ambtenaar bijgehaald. Die zei dat ze er ouder uitzag dan op de foto.

O zo hoffelijk, om dat te zeggen tegen een vrouw van 75. „Is er hier een fotograaf?”, vroeg mijn vrouw. „Dat weet ik niet”, klonk het. „Ik woon hier niet.” Enfin, er werden nieuwe pasfoto’s gemaakt. Daarop lijkt mijn vrouw nog jonger dan op de afgekeurde. Maar die werden wel geaccepteerd. In Frankrijk blijft je rijbewijs altijd geldig, ook met een pasfoto van toen je 18 was.

Feerwerd, Pek van Andel

Misschien is motorrijden voor Marc Pap tóch weer mogelijk?

Met ontzetting lazen wij het artikel over Marc Pap ( ‘Zwaargewond door onnozele appjes’ , DvhN , 30-11). Door zwaar onverantwoord appgedrag van een medeweggebruikster gaat je hele leven op de schop. Op één ding willen wij toch even ingaan: Marc somt een aantal zaken op die voor hem onmogelijk zijn geworden, waaronder ‘motorrijden’.

Welnu, sinds 1995 runnen wij in Assen een project, Motor Mobiliteit voor Gehandicapten ( www.mmvg.nl ) waar we mensen met een lichamelijke beperking die tóch een motorwens hebben, helpen en begeleiden. Samen met het CBR onderzoeken we of er mogelijkheden zijn om weer op verantwoorde wijze met de motor aan het verkeer deel te nemen. Niet alles is mogelijk, maar al in vele honderden gevallen vonden we een route. Marc mag altijd eens langskomen om zijn situatie te laten beoordelen.

Assen, Rob Janssen, Project-coördinator MMvG

Hoog tijd voor een vergoeding voor het wegpompen van al dat schone drinkwater

Het is wel heel makkelijk van de directeur van de WMD om de landbouw weer de schuld te geven van de verontreiniging van het drinkwater ( ‘Drinkwater verdient betere bescherming’ , DvhN , 30-11). Vergeet niet de medicijnresten van de gewone burger, wil hij het gebruik van medicijnen ook verbieden?

Hier bij Grolloo wordt de voormalige zandwinning volgepleurd met allerlei zogenaamde schone grond, in opdracht van Staatsbosbeheer. Dit alles op nog geen 300 meter van het Andersche Diep. Ik zou zeggen, directeur van de WMD, het wordt tijd voor een vergoeding voor al het wél schone drinkwater dat jullie onder onze gronden wegpompen.

Papenvoort, G. Schutrup

Bulten waar je je achter kunt verschuilen

De gemeente Oldambt wil de overlast van hondenpoep aanpakken. Een goede zaak. Maar als ik over het fietspad naar Winschoten rijd, valt het mij op dat er heel veel paardenstront ligt. Het zijn bulten waar je je achter kunt verschuilen. Dus gemeente, neem dit ook even mee in je verordening.

Finsterwolde, F. Aukes

Nieuws

Meest gelezen

menu