Een daad van vaderlandsliefde: de Trump-supporters waren op 6 januari slachtoffer van een complot | column Jan Postma, Onze Man in Washington

Jan Postma, Onze Man in Washington.

Jan Postma, Onze Man in Washington. Beeld: Eigen foto

Het was op zijn zachtst gezegd een raar gesprek. Ik had de man tegenover me net uitgelegd wat ik had gezien bij de bestorming van het Capitool in Washington. Maar hij geloofde me niet. Ik vertelde hoe ik op die 6de januari vanaf de trappen van het gebouw zag hoe mannen met Trump-petten ramen insloegen en deuren openwrikten. Hoe de politie werd aangevallen en uitgescholden voor landverrader, en hoe mensen per brancard werden afgevoerd.
Lees meer over
columns

Het was nogal gewelddadig, zo vertelde ik hem. Maar hij wilde er niets van weten. Dat geweld was overdreven door de media, zei hij, en kwam sowieso door linkse betogers en undercover FBI-agenten. Hij droeg een T-shirt met daarop ‘Ashli Babbitt was een held’. Babbitt werd die dag in het Capitool doodgeschoten door een agent. Waarom was ze een held? ,,Omdat ze het land wilde redden. Ze gaf haar leven voor onze vrijheid. Net zoals de mannen die jullie daar in Europa hebben bevrijd op D-Day.”

‘Jij zit ook in de zak van die communistische Democraten’

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's