Het meest fascinerende aan de heftige reacties die de 'Arabische' Netflixfilm Perfecte vreemden opriep bij het Libanese publiek is nog wel dat het al snel niet meer over de film ging, maar over Libanon zelf | column Farah-Silvana Kanaan

,,Dit krijg je dus als je westerse normen en waarden projecteert op een Arabische context”, twitterde iemand in Libanon een paar dagen geleden verontwaardigd. Nu zal iets in die trant ongetwijfeld wel bijna dagelijks door meerdere mensen worden geuit en soms wellicht ook met goed recht, maar in dit specifieke geval was er iets interessants aan de hand.

Correspondent Farah-Silvana Kanaan, Onze Vrouw in Beiroet.

Correspondent Farah-Silvana Kanaan, Onze Vrouw in Beiroet. EIGEN FOTO

Lees meer over
columns

De aanleiding was de première van de eerste ‘Arabische’ Netflixfilm Perfecte vreemden , een vrij getrouwe remake van de Italiaanse film Perfetti Sconosciuti uit 2016. De film hield dagenlang de gemoederen bezig in zowel Libanon als de verdere ‘Arabische’ wereld. Met als zure kers op de taart het feit dat de film in Egypte zoveel ophef veroorzaakte, dat daar al een reeks rechtszaken is geweest. En een parlementslid een volledig verbod op Netflix heeft geëist.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's