Aangeboden door

Akkoord voor volledig toegankelijk openbaar vervoer in 2040

In 2040 moet het openbaar vervoer volledig toegankelijk zijn voor iedereen. Foto: Provincie Groningen

Iedereen moet met het openbaar vervoer kunnen reizen. Ook mensen met een beperking.

Dat staat in het Bestuursakkoord ‘Toegankelijkheid Openbaar Vervoer 2022-2032’, dat op 7 november werd ondertekend door regionale bestuurders, ov-bedrijven en het Rijk. Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk zette haar handtekening namens de provincie Groningen en het OV-bureau Groningen Drenthe.

Toegankelijk voor iedereen

In het akkoord staan afspraken om ervoor te zorgen dat in 2040 het openbaar vervoer volledig toegankelijk is voor iedereen. In Nederland hebben 2 miljoen mensen een beperking. Ze zijn bijvoorbeeld slechtziend, blind of doof, hebben een lichamelijke of verstandelijke beperking of psychische problemen. Zij vinden het lastig om met het openbaar vervoer te reizen en maken er daarom weinig of geen gebruik van.

Afspraken

In het akkoord staat verder dat reisinformatie eenvoudiger en duidelijker moet worden, haltes en perrons toegankelijker moeten worden en dat mensen met een beperking vaker hulp moeten krijgen om met het openbaar vervoer te kunnen reizen. Mensen met een beperking worden betrokken bij het maken van nieuw beleid.

Meer informatie is te vinden op www.provinciegroningen.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu