Aangeboden door

Bram Schmaal (Groninger Belang): 'Gewoon je verstand gebruiken!'

Bram Schmaal. Foto: Marijke Koetsier

Bram Schmaal is lid van Provinciale Staten voor Groninger Belang.

Hij vindt dat de politiek bij het nemen van beslissingen beter moet nadenken over de gevolgen op de lange termijn, zoals bij het rekening rijden.

Geen ondoordachte beslissingen

Schmaal: „Ik zit in de politiek omdat ik vind dat we dingen op een andere manier moeten regelen. In mijn ogen zouden we als provincie meer aan gemeenten over moeten laten. Die weten vaak het beste wat er speelt en zij kunnen op maat belangen van inwoners verwerken in beleid. Bij het nemen van beslissingen zou er meer nagedacht moeten worden over de gevolgen ervan. Geen ondoordachte beslissingen meer! Daar maak ik me hard voor als lid van Provinciale Staten voor Groninger Belang.”

Niet de rekening bij inwoners neerleggen

„Ik vind het belangrijk dat we beslissingen nemen, waarbij we ons verplaatsen in het dagelijks leven van mensen. Een voorbeeld hiervan is de mogelijke invoering van de vlaktaks voor weggebruikers, waarbij je moet betalen naar gebruik van je auto. Omdat in onze provincie voorzieningen verder van elkaar liggen, ben je meer aangewezen op de auto en leg je meer kilometers af dan iemand in het westen. De rekening dan bij inwoners neerleggen, vind ik niet eerlijk. Onlangs heb ik hier een motie over ingediend die is aangenomen.”

Goed leven

„Verder blijf ik mij inzetten voor de verdubbeling van het noordelijke en middengedeelte van de N33 noord en voor de spoorverbinding naar Stadskanaal. Goed leven in onze provincie waar je ook woont, daar gaat het mij om.”

Meer weten over Bram Schmaal? Kijk dan op: www.provinciegroningen.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu