Eerste Driewielfiets Doortraproute geopend in Delfzijl

Fleur Gräper en Meindert Joostens openen de route. Foto: Provincie Groningen

Fleur Gräper en Meindert Joostens openen de route. Foto: Provincie Groningen

Delfzijl heeft een landelijke primeur: de eerste doortraproute voor driewiel- en duofietsen van Nederland.

Op 22 april openden gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Meindert Joostens de Driewielfiets Doortraproute Fietsmaatjes Eemsdelta. De route heeft geen obstakels en helpt mensen die niet meer op een gewone fiets kunnen fietsen toch nog met de fiets op pad te gaan.

Fietsmaatjes

De Driewielfiets Doortraproute Fietsmaatjes Eemsdelta is ontwikkeld door de Fietsersbond en Stichting Fietsmaatjes Eemsdelta in het kader van het project Doortrappen Groningen. Doortrappen Groningen helpt ouderen om zo lang en veilig mogelijk te blijven fietsen. Stichting Fietsmaatjes Eemsdelta koppelt vrijwilligers aan mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Samen maken zij fietstochten op een duofiets met elektrische trapondersteuning.

Brede en rustige wegen

De nieuwe fietsroute is 25 kilometer lang en leidt fietsers van Delfzijl door Appingedam, Oosterwijtwerd, Krewerd, Holwierde en weer terug naar Delfzijl. De wegen van deze fietsroute zijn rustig en breed met weinig obstakels zoals paaltjes, hekken en steile hellingen. Langs de route zijn oplaadpunten voor de fiets en een invalidentoilet. Dit maakt deze fietsroute geschikt voor duo- en driewielfietsen.

Doortrappen Groningen

Het programma van Doortrappen Groningen bestaat uit verschillende fietsactiviteiten voor zestigplussers. Doortrappen is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en is overgenomen door de provincie Groningen en Verkeerswijzer Groningen, in samenwerking met alle Groninger gemeenten. De fietsactiviteiten worden uitgevoerd door Huis voor de Sport Groningen en de Fietsersbond.

De activiteiten zijn te vinden op de website www.doortrappengroningen.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.