Fietscommunity Groningen van start

De nieuw opgerichte Fietscommunity Groningen tussen de fietsen. Foto: Provincie Groningen

De nieuw opgerichte Fietscommunity Groningen tussen de fietsen. Foto: Provincie Groningen

Hoe kunnen we de fiets in de provincie Groningen nog beter op de kaart zetten? Met die vraag gaat een nieuw opgerichte Fietscommunity Groningen vanaf vandaag aan de slag.

Een netwerk van overheden, onderwijsinstellingen, belangenorganisaties en zelfstandigen gaat samenwerken en ervaringen uitwisselen om bestaande fietsprojecten met elkaar te verbinden en nieuwe fietsinitiatieven te ontwikkelen.

Fietsthema’s

De community komt minimaal drie keer per jaar bij elkaar om te praten over verschillende fietsthema’s. Dit jaar gaan de bijeenkomsten bijvoorbeeld over verkeersveiligheid, het stimuleren van fietsen en fietspaden. Fietscommunity Groningen wil bestaande initiatieven samenvoegen en helpen bij het opzetten van nieuwe, vernieuwende en duurzame projecten. Door samen te werken wil de community stimuleren dat nog meer mensen op de fiets stappen en dat er minder fietsongelukken voorkomen.

Community

De fietscommunity bestaat op dit moment uit verschillende organisaties (zoals de ANWB, het UMCG en de Fietsersbond), fietswinkels, wielerverenigingen, Groninger gemeenten en zelfstandigen. Alle deelnemers hebben vanuit hun werk of uit persoonlijke interesse te maken met de fiets en hebben veel zin om fietsen in Groningen nog beter op de kaart te zetten.

Initiatiefnemer

Het idee voor de fietscommunity komt van de provincie. In 2022 organiseerden we twee bijeenkomsten om te onderzoeken of een fietscommunity zin heeft. Vanuit de community stellen we ook geld beschikbaar voor nieuwe fietsprojecten.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.