Flinke subsidie voor betonfabriek Olthof in Sappemeer

Een wagen met cement staat klaar om op weg te gaan naar een bouwplaats. Foto: Provincie Groningen

Een wagen met cement staat klaar om op weg te gaan naar een bouwplaats. Foto: Provincie Groningen

Betonbedrijf Olthof uit Sappemeer krijgt een subsidie van ruim € 2,5 miljoen voor de uitbreiding, modernisering en verduurzaming van het productieproces.

Het bedrijf bouwt nieuwe fabriekshallen en gaat de machines vernieuwen.

Verdubbeling capaciteit

De Olthof Groep levert onder meer beton en grondstoffen voor de bouw. Op de woningmarkt is een grote vraag naar voorgeproduceerde (prefab) betondelen en daarom gaat het bedrijf zijn capaciteit verdubbelen. De bestaande kanaalplatenfabriek krijgt extra productiebanen met bijbehorende verwerkingsmachines. Ook investeert Olthof in een systeem waarmee prefab-betonwanden kunnen worden geproduceerd.

Duurzaam

In totaal wordt er meer dan €12 miljoen in het bedrijf geïnvesteerd. Daardoor komen er 52 nieuwe banen bij. Olthof investeert ook in duurzaamheid. Het bedrijf verwacht in de toekomst 75.000 ton steenachtige afvalstoffen te kunnen verwerken. Het gaat onder meer om vermalen hoogovenslakken uit de metaalindustrie. Ook wordt steen die vrijkomt bij sloop in de omgeving opnieuw gebruikt. Hierdoor bespaart het bedrijf grondstoffen en wordt er minder CO2 uitgestoten. Ook worden er zonnepanelen op de daken van de productiehallen geplaatst. Daarmee wekt het bedrijf 1,7 MW aan stroom op en is daarmee energieneutraal.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.