Graffiti op fietspad N361 wijst fietsers naar Doorfietsroute

De groene graffiti op het fietspad bij Wetsinge ter hoogte van de oversteek Oude Weg. Foto: Provincie Groningen

De groene graffiti op het fietspad bij Wetsinge ter hoogte van de oversteek Oude Weg. Foto: Provincie Groningen

Fietsers uit de omgeving van Winsum die richting Groningen fietsen, komen sinds dit weekend (green) graffiti tegen op het fietspad.

De graffiti is aangebracht bij de oversteekplaats bij de Oude Weg tussen Wetsinge en Sauwerd. Hiermee wil de provincie Groningen fietsers stimuleren om niet over te steken bij de Oude Weg, maar via Sauwerd te fietsen. Daar kunnen ze veilig oversteken naar de Doorfietsroute.

Doorfietsroute

Fietsers uit de omgeving van Winsum die naar Groningen willen, kunnen bij Sauwerd de Doorfietsroute pakken. Dit is een breed en overzichtelijk fietspad. De fietsroute is nog niet helemaal klaar: er komt nog een vervolg van de route richting Winsum.

Oversteekplaats

Vanwege werkzaamheden moeten fietsers vanuit Winsum op dit moment aan de westkant van de provinciale weg richting Groningen fietsen. Zodra zij in de buurt komen van de Doorfietsroute steken fietsers de provinciale weg over om via dit nieuwe fietspad verder te fietsen. Daarbij steken ze vaak over bij de Oude Weg. Op deze plek rijden auto’s met 80 kilometer per uur voorbij en zijn overstekende fietsers slecht zichtbaar.

Door naar Sauwerd

De provincie nam al verschillende maatregelen om fietsers tijdens de werkzaamheden een veilige route te laten nemen. Er werd al een verkeersregelaar ingeschakeld die op verschillende plekken langs de N361 een oogje in het zeil houdt. Ook bij de oversteek bij de Oude Weg is de verkeersregelaar te vinden. Hier adviseert hij fietsers om door te fietsen naar Sauwerd en daar bij de rotonde over te steken. In de berm staat eveneens een bord dat mensen verwijst naar de veiligere oversteekplaats. Daar komen nu green graffiti-afbeeldingen bij, gemaakt van milieuvriendelijke krijtverf.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.