Aangeboden door

Groningse topsporters stimuleren leerlingen om meer te bewegen

Basketballes bij Donar. Foto: Provincie Groningen

Hoe kunnen Donar en Lycurgus helpen om meer kinderen enthousiast te maken voor sport en verenigingen ondersteunen om betere trainingen te geven?

Met het plan ‘Breedtesport naar de Top’ gaan de sportclubs activiteiten organiseren en trainingsmateriaal ontwikkelen in het lopende seizoen 2022-2023. Donar en Lycurgus krijgen daarvoor beide € 15.000 subsidie van de provincie.

Naar een wedstrijd

Basketballers van Donar en volleyballers van Lycurgus gaan ondersteunen bij een basketbal- en volleybaltoernooi voor kinderen van groep 5 en 6. Ze coachen de teams op de toernooidag en alle deelnemers mogen naar een thuiswedstrijd van Donar of Lycurgus. Als voorbereiding op het toernooi krijgen deelnemende scholen begeleiding van buurtsportcoaches en de sportconsulent van Huis voor de Sport Groningen.

Begeleiding

De topsportclubs uit de stad Groningen gaan lokale basketbal- en volleybalverenigingen helpen om kinderen die enthousiast zijn voor de sport, langer aan zich te binden. Professionele trainers gaan de sportclubs begeleiden met trainingsmateriaal en helpen om de organisatie beter op te zetten. Het doel is om de vereniging te verbeteren, zodat jonge leden goed worden opgevangen en lid blijven van de vereniging.

Voorbeeld

Donar en Lycurgus zijn twee Groningse topsportclubs die vinden dat ze een voorbeeld zijn voor sportclubs in de provincie. Daarom dragen ze bij aan maatschappelijke projecten in de provincie. Met dit project hopen Donar en Lycurgus ongeveer 35 basisscholen en sportverenigingen te bereiken. Ook FC Groningen helpt mee om bewegen in onze provincie te stimuleren. Eerder kreeg de club subsidie voor een project voor extra gymlessen op scholen.

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.

Nieuws

menu