Hinderapp nu ook beschikbaar in Midden-Groningen

De app op de mobiele telefoon. Foto: Provincie Groningen

De app op de mobiele telefoon. Foto: Provincie Groningen

Inwoners van de gemeente Midden-Groningen kunnen nu ook gebruikmaken van de Hinderapp.

Daarmee kunnen ze gemakkelijk geur- en geluidsoverlast van bedrijven in hun omgeving melden. De app werd de afgelopen jaren al gebruikt in de gemeenten Eemsdelta en Het Hogeland. Met de app krijgen gebruikers inzicht in de meldingen van geluids- en geuroverlast in hun eigen omgeving. Ook kunnen ze via de app milieuklachten bij de Omgevingsdienst Groningen indienen.

Milieuklachten

Vanaf 2021 maken de gemeenten Het Hogeland en Eemsdelta al gebruik van de Hinderapp. Uit ervaring blijkt dat met de komst van de Hinderapp het aantal telefonische meldingen bij de gemeente afneemt. Het overgrote merendeel (86%) aan milieuklachten en -meldingen komt nu digitaal in plaats van telefonisch binnen.

Inzicht in omgeving

Alle inwoners van Midden-Groningen kunnen de app gebruiken. Ze kunnen meldingen in hun omgeving bekijken zonder in te hoeven loggen. Als ze zelf nieuwe meldingen op de kaart willen zetten of een klacht willen indienen, moeten ze zich eenmalig registreren.

Samenwerking

De Hinderapp is ontwikkeld door de provincie Groningen, de Omgevingsdienst Groningen en Groningse gemeenten. Registreren kan via hinderapp.nl .