Aangeboden door

Indietopia en Sociaal Gericht winnaars ‘Waanzinnig Digitaal Idee’

De winnaars met hun prijzen. Foto: Provincie Groningen

De winnaars van de prijsvraag ‘Waanzinnig Digitaal Idee’ zijn Indietopia en Sociaal Gericht, beiden uit de stad. Zij kregen op 2 juni een cheque van € 50.000 uit handen van gedeputeerde Rijzebol.

De provincie schreef de prijsvraag uit om slimme manieren te vinden om ondernemers en inwoners maximaal te laten profiteren van steeds verdergaande digitalisering.

Indietopia

Indietopia bedacht een project om historische panden in onze provincie te behouden. Het bedrijf gaat gedetailleerde 3D-modellen maken van gebouwen en bijzondere locaties. Dit levert nauwkeurige 3D-gegevens op om de gebouwen te kunnen behouden en in beeld te brengen. Deze modellen zijn niet alleen bruikbaar voor het behoud van cultureel erfgoed, maar helpen ook te werken aan veranderingen en de structuur en het uiterlijk van een gebouw. De 3D-modellen worden straks openbaar toegankelijk, dus ook voor bedrijven, culturele instellingen en het onderwijs.

Participatiemunt

Sociaal Gericht wil zich met het project ‘participatiemunt’ richten op armoede en mensen met een afstand tot de maatschappij. De participatiemunt is bedoeld om armoede te bestrijden door participatie te stimuleren en te belonen. De gebruikers krijgen een digitale munt nadat ze bijvoorbeeld vrijwilligerswerk hebben gedaan. Deze kunnen ze inwisselen tegen een product of dienst bij verschillende aanbieders, bijvoorbeeld een ondernemer of voorziening. Het bedrijf gaat voor dit project samenwerken met verschillende organisaties in onze provincie.

Coronafonds

Het prijzengeld komt uit het Coronafonds. Dit fonds heeft de provincie opgezet om ondernemers, organisaties en instellingen sterker uit de coronacrisis te laten komen. Het fonds, met daarin € 11,5 miljoen, is gericht op de (vrijetijds-) economie, scholing en het behoud van banen.

Voor meer informatie: www.provinciegroningen.nl .

De redactie van Dagblad van het Noorden is niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel.